Кабмін збільшив субсидії на вугілля і скраплений газ

Кабінет міністрів збільшив розмір пільги на придбання твердого палива до 2 тис. грн за тонну і скрапленого газу до 200 грн за балон для населення в 2016 році.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в понеділок, 8 серпня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Пропонується встановити граничний показник вартості твердого палива для надання пільг і субсидій в 2016 році на рівні 2 тис. грн на 1 тонну твердого палива, що на 23,5% більше, ніж в попередньому році і 200 грн на 1 балон скрапленого газу», – сказав міністр соціальної політики Андрій Рева в ході засідання уряду.

Для покриття фінансування цього рішення необхідно збільшити розмір субвенції з державного бюджету на 1,3 млрд грн, що доведе загальний обсяг субвенції на ці цілі до 2,5 млрд грн.

Для 450 тис. сімей, які вже отримали пільги і субсидії в 2016 році, передбачено механізм доплати у зв'язку з підвищенням пільг і субсидій.

Витрати будуть забезпечені за рахунок перерозподілу коштів на субсидії, які накопичилися на рахунках підприємств, що надають послуги з результатами опалювального сезону 2015-2016 років внаслідок теплої зими.

Нагадаємо, що 2 серпня урядовий комітет з питань соціальної політики схвалив проект постанови Кабінету міністрів України про збільшення коштів на субсидування придбаного населенням твердого палива та скрапленого газу.

У базі даних «Слово і Діло» зафіксовано 12 обіцянок міністра соціальної політики України. Всі обіцянки знаходяться в процесі виконання. З повним переліком обіцянок Андрія Реви можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО