У Барселоні встановили лічильник загиблих біженців

Мер Барселони Ада Колау розпорядилася встановити на одному з найбільших пляжів міста цифровий «лічильник сорому», що показує кількість смертей серед біженців, які намагаються перетнути Середземне море.

На даний момент лічильник показує 3034 з підписом «це не просто число, це люди», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Agence France-Presse.

«Ми відкриваємо цей лічильник сорому, який автоматично веде підрахунок потонулих в Середземному морі, – розповіла Колау. – Тут ми бачимо море і це число – 3034 людини, які потонули, бо їм не запропонували безпечне транспортування».

2 серпня за результатами наради ООН щодо міграційного кризи було вирішено відкласти ключові питання (наприклад, можливість переселення біженців) до 2018 року.

«Саміт про біженців був історичною можливістю знайти необхідне глобальне рішення міграційної кризи, – прокоментувала результати правозахисна організація Amnesty International. – Замість цього світові лідери вирішили прокрастинувати до 2018 року, поки біженці тонуть в морі і чахнуть в таборах без надії на майбутнє».

Як раніше повідомлялося, біженці з Сирії та африканських держав перевіряють альтернативні маршрути потрапляння в країни Європейського Союзу після того як «балканський маршрут» став для них недоступний.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО