Про повний розрив дипвідносин із Росією поки не йдеться – МЗС України

У Міністерстві закордонних справ України поки не говорять про повне припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

Про це заявив у ефірі «Радіо Свобода» директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв, передає «Слово і Діло».

«Ні, про повний розрив дипвідносин із Росією не йдеться. Перш за все, тому що сьогодні на території Росії перебувають 3 млн українців», – сказав він.

За його словами, українці активно користуються послугами консульства в Москві.

«Щодня до нашого консульства в Москві звертаються понад триста українців за консульською допомогою... Я вже не кажу про те, що на території Російської Федерації більше двох десятків політичних в'язнів», – додав Макєєв.

Водночас працівник МЗС підкреслив, що поліпшення дипломатичних відносин між РФ та Україною може відбутися лише після припинення російської агресії на Донбасі та деокупації Криму.

Вчора, 4 серпня, стало відомо, що Україна не затвердила запропонованого Росією кандидата на посаду посла РФ – Михайла Бабича.

Глава МЗС Павло Клімкін пояснив, що Україна тимчасово призупинила обговорення кандидатури нового російського посла через відсутність позитивної динаміки в контексті дій РФ на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО