Українські металурги різко наростили виплавку сталі

За підсумками липня виробництво сталі на підприємствах української чорної металургії зросло на 13% порівняно з червнем цього року й на 10,5% більше в річному вираженні за підсумками семи місяців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані інтернет-журналу «Метал».

У липні українські металурги наростили виробництво сталі на 13% в місячному вираженні й на 11% – у річному (до липня-2015), до 2,1 млн тонн.

У результаті обсяг виплавки за 7 місяців 2016 року склав 14,5 млн тонн або на 10,5% більше в річному вираженні.

З січня до липня 2016 року виробництво чавуну зросло на 16% у річному вираженні – до 14 млн тонн, а загального прокату – на 10,5% (до 12,7 млн ​​тонн).

«Відновлення виробничих показників у липні було очікуваним після падіння в попередньому місяці, що було пов'язано з перебоями в роботі залізничного сполучення в зоні військового конфлікту на сході країни», – коментує старший аналітик ІК Dragon Capital Денис Саква.

За його словами, середньодобове виробництво минулого місяця склало 66,9 тис. тонн, що близько до рівня лютого, але все ще на 10% нижче дворічного максимуму, досягнутого в травні.

Як повідомлялося раніше, Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча (ММКІ), який належить найбільшому власнику України Рінату Ахметову, проводить глибоку модернізацію аглофабрики, що істотно поліпшить ситуацію з чистотою повітря в місті.

В Україні з початку 2016 року спостерігається відновлення чорної металургії. В квітні 2016 року українські металурги збільшили виробництво сталі на 11,7% порівняно з квітнем 2015 року – до 2,154 млн тонн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО