Експерт: затримання Єфремова могло бути вказівкою Заходу

Микита Потураєвполітолог

Ще з 2005 року було зрозуміло, що Юрій Луценко щедрий на гучні заяви, але не завжди вони мають результат.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Микита Потураєв, аналізуючи затримання колишнього «регіонала» Олександра Єфремова.

«Ситуація з Єфремовим складна. Безумовно, є факт затримання, що позитивно. Але питання в іншому: де решта? Адже там була так звана «донбаська еліта». Єфремов був главою цієї еліти? Ні, всі це прекрасно знають. Так, Янукович у Ростові, а роль всіх інших? Зараз дізнаємося щось про Луганськ зі справи Єфремова, а щодо Донецька ми що-небудь знаємо?», – розмірковує Потураєв.

Як припускає експерт, за тих розкладів і зв'язків керівництва країни з донецькими бізнесменами сумнівно, що ми знатимемо, що відбувалося в «столиці сепаратизму», а саме Донецьк вважають таким.

«Чи розвалиться справа Єфремова через півроку-рік в судах, стане зрозуміло з доказової бази. Але питання залишається в системності розслідування того, що сталося як у Луганській, так і в Донецькій області», – додав він.

Щодо гучного затримання Єфремова, то, за словами політолога, це може бути спровоковано чіткою позицією Заходу.

«На Заході було артикульовано чітке роздратування та нерозуміння того, що в Україні є певне коло людей, відоме всім за прізвищами, які відкрито займають ворожу позицію з приводу того, що відбувається на окупованих територіях», – констатував він.

«Виходить, що Заходу потрібно змусити РФ виконувати «Мінськ», потрібно продовжувати санкції, в той час як в Україні деякі особи працюють на два фронти. Тому АП потрібно якимось чином реагувати», – проаналізував Микита Потураєв.

Як відомо, Олександр Єфремов відкрито зізнався, що спонсорує «ЛНР», і заявив, що «уряд України має чути людей Донбасу, а не вбивати їх на їхній же території».

Зараз Єфремов перебуває в СІЗО, щодо нього проводяться процесуальні дії. Відомо, що статті його звинувачення не передбачають застави або домашнього арешту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО