Окупанти збільшили кількість обстрілів українських позицій на Донбасі – штаб АТО

На Донбасі російські окупанти продовжують порушувати Мінські домовленості, обстрілюючи позиції ВСУ. За минулу добу підтверджено 85 випадків відкриття вогню по позиціях сил АТО, з них 37 – на донецькому, 35 – на маріупольському і 13 – на луганському напрямках.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, на донецькому напрямку противник застосував важку артилерію калібром 152 та 122 мм. Особливо гаряче вночі було в районі Авдіївки, де ворог використовував понад сто боєприпасів. Із мінометів різного калібру, гранатометів і кулеметів противник бив по наших позиціях в Опитному, Авдіївці, Зайцевому та Пісках. Неспокійно було в Майорську, Кам'янці та Троїцькому.

На маріупольському напрямку по Широкиному та Мар'їнці окупанти застосували міномети. В Красногорівці вогонь вівся з 82-мм мінометів і стрілецької зброї. По Водяному та Старогнатівці працювали ворожі БМП. Поблизу Мар'їнки, Старогнатівки та Новотроїцького також активізувалися ворожі снайпери.

Близько 22:42 в районі Богданівки була виявлена ​​ДРГ противника чисельністю до 5 осіб. Підійшовши на відстань до 100 метрів, ворог відкрив вогонь зі стрілецької зброї та АГС-17. Завдяки злагодженим діям особового складу вогнем з АГС і стрілецької зброї ДРГ було відкинуто. Тривало вогневе зіткнення 18 хвилин.

Також противником велася повітряна розвідка в районі Новотроїцького. На Луганщині позиції ВС України в районі Новотошківського, Новозванівки та Кримського противник хаотично обстрілював із 82-мм мінометів і гранатометів, провокуючи українських бійців на вогонь. Поблизу Новоолександрівки, Станиці Луганської та Попасної застосовувалися гранатомети.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО