Нацгвардія отримала пікапи від Міністерства оборони США

Агентство зі зменшення загрози Міністерства оборони США передало п'ять автомобілів типу «пікап» Ford Ranger Truck у користування Національній гвардії України.

Передача техніки була здійснена через посередництво каліфорнійської фірми Parsons Government Services, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національної гвардії України.

«Машини шикарні: швидкі, мобільні. Сучасні дизелі. Їх можна використовувати для переміщення груп із кількох осіб, перевезення невеликого вантажу. Ті, хто їх отримає, думаю, будуть у захваті», – поділився враженнями старший лейтенант Андрій Білошніченко.

Відзначається, що машини були доукомплектовані GPS-навігаторами, відеореєстраторами, антенами для рацій та іншим обладнанням на майданчику приватного акціонерного товариства «Науково-виробниче об'єднання «Практика».

Представник Parsons Телль Бреннан розповів, що вони передають ці авто та ще вісім мікроавтобусів Ford Transit НГУ для підтримки дій зі скорочення загроз.

Це не перший акт матеріально-технічної допомоги підрозділам і частинам НГУ для реагування на загрози, що виникають. Раніше агентство вже надавало броньовані машини «Козак» і МАЗ.

Як повідомлялося раніше, ДП «Київський бронетанковий завод», який входить до складу ДК «Укроборонпром», передав Національній гвардії України першу партію з 6 новітніх бронетранспортерів БТР-3Е1Д.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО