Порошенко підписав закон про Сили спеціальних операцій ЗСУ

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до деяких законів щодо Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Відповідний законопроект під №4795 був ухвалений Верховною Радою 29 червня цього року, йдеться в повідомленні на президентському порталі, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні в житті українського спецпризначенця важлива й урочиста подія, яка є плодом спільної та скоординованої роботи багатьох людей. Сьогодні підписується закон, яким завершується процес створення Сил спеціальних операцій Збройних сил України», – заявив Порошенко.

Глава держави зазначив, що в 2014 році у спецпризначенців, «окрім бойового духу, не було нічого – ні форми, ні берців, ні прицілів».

«Подивіться, яку велику роботу ми зробили за ці два роки. І найголовніше – створено спецназ. І він себе ще покаже», – підкреслив Глава держави.

Закон розроблений за стандартами НАТО й повністю відповідає завданням співробітництва Україна-НАТО в контексті створення Сил спеціальних операцій, а також положенням Стратегічного оборонного бюлетеня.

Нагадаємо, що з липня цього року інструктори Федерального бюро розслідувань США почали тренувати спецпризначенців Національного антикорупційного бюро України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО