Порошенко підписав закон про збільшення штрафів за «п'яне» керування

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими збільшується відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Про це повідомляється на президентському акаунті в Facebook, передає «Слово і Діло».

Розмір штрафу щодо водіїв, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння, підвищується з 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 600. Законом №4373 також передбачається позбавлення прав керувати транспортом терміном на 1 рік.

Якщо протягом двох років водій повторно скоїв подібне порушення, то розмір штрафу складе 1,2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Якщо подібні порушення будуть здійснені двічі протягом року, то штраф для водія складатиме 2,4 тис. неоподатковуваних мінімум доходів громадян і він буде позбавлений права керувати транспортними засобами терміном на 10 років.

Наразі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян становлять 10,2 тис. грн, 1,2 тис. неоподатковуваних мінімумів – 20,4 тис. грн, 2,4 тис. неоподатковуваних мінімумів – 40,8 тис. грн.

Закон набуває чинності наступного дня після його публікації.

Нагадаємо, що законопроект №4373 був ухвалений Верховною Радою в другому читанні й в цілому 7 липня й повернутий з підписом Глави держави в понеділок.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО