Німеччина вимагає зупинити переговори про вступ Туреччини до ЄС

Уряд Німеччини вимагає призупинити переговорний процес щодо вступу Туреччини до Європейського Союзу.

Таку заяву зробив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Німецьку хвилю».

За його словами, зараз початок нового етапу перемовин про приєднання Туреччини до ЄС є «немислимим», хоча Німеччина не може самостійно припинити переговори.

Причиною імовірного «закриття дверей» до ЄС для Туреччини німецькі політики називають репресивні дії, яких влада країни вживає проти учасників та підозрюваних у спробі військового перевороту в країні в ніч проти 16 липня.

«Коли бачите, як Туреччина демонтує правову державу після невдалого військового перевороту, необхідно негайно призупиняти такі переговори», –підтвердив позицію Берліна прем’єр Баварії та голова «Християнсько-соціального союзу» Горст Зеерхофер.

Нагадаємо, в Туреччині більше 10,4 тис. осіб підозрюються у спробі незаконного захоплення влади військовими минулої суботи. Протягом лічених днів після путчу уряд провів масові арешти військових та звільнення суддів по всій країні. 21 липня в Туреччині був оголошений надзвичайний стан, що триватиме 3 місяці. В ЄС на таке рішення президента країни Реджепа Таїпа Ердогана одразу відреагували негативно, пригрозивши зупинити переговори з Анкарою щодо вступу в ЄС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО