Найгарячішою точкою на фронті було Широкине – штаб АТО

Бойовики самопроголошених республік продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, застосовуючи заборонену зброю.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«В районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних сил України. Впродовж минулої доби зафіксовано 54 випадки відкриття вогню. З них по 24 – на донецькому та маріупольському напрямках та 6 – на луганському», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, із забороненої Мінськими угодами 122-мм артилерії бойовики випустили 12 снарядів по опорних пунктах Збройних сил України в Широкиному. Крім цього, там застосували 82-мм міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети.

«По українських воїнах у Талаківці противник бив зі 120-мм та 82-мм мінометів. Під мінометні обстріли також потрапили наші захисники в Красногорівці, Гнутовому та Водяному, а з інших видів стрілецької зброї – в Мар'їнці, Славному, Старогнатівці та Новогригорівці», – додали в штабі.

Також 82-мм та 120-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю сепаратисти використовували на донецькому напрямку, під Авдіївкою. Зі 120-мм мінометів вони обстріляли Майорськ, з мінометів калібром 82 мм – шахту «Бутівка», Опитне та Зайцеве.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО