ФДМ назвав дату повторної приватизації Одеського припортового

Фонд державного майна України розраховує оголосити повторний конкурс із продажу ПАТ «Одеський припортовий завод» наприкінці літа-на початку осені.

Про це заявив глава відомства Ігор Білоус на прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми розраховуємо почати другий раунд наприкінці літа або на початку вересня... Інвестори з Америки, Туреччини, а також з арабських країн зберігають свій інтерес», – сказав він.

Глава ФДМ уточнив, що для успішного проведення повторного конкурсу необхідно змінити деякі умови приватизації, й ціна продажу – одна з цих умов.

«Раніше в нас була норма про 30% дисконту. Можливо, ми її застосуємо», – припустив Білоус.

ФДМ також почне діалог із Кабміном про можливість надання податкових преференцій для майбутнього інвестора. Ще одним важливим питанням є реструктуризація заборгованості ОПЗ перед Group DF (власність Дмитра Фірташа).

«Деякі інвестори не хотіли б працювати з цим кредитором. Висловлюється побажання, щоб було підписано угоду про реструктуризацію заборгованості ще до продажу заводу», – резюмував глава ФДМ.

Як повідомлялося раніше, конкурс із продажу ОПЗ провалився: жодна компанія не подала заявку для участі в ньому. Українські експерти пояснили, чому конкурс із продажу ОПЗ не відбувся.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО