Бойовики продовжують використовувати заборонену артилерію – штаб АТО

Бойовики самопроголошених республік обстріляли опорні пункти Збройних сил України із заборонених артилерії та важких мінометів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«За минулу добу російські окупаційні війська 78 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими угодами зброї. Зокрема, 43 обстріли зафіксовано на донецькому, 22 – на маріупольському та 13 – на луганському напрямках», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, бойовики застосували 122-мм артилерію під Миронівським та Пісками, а 120-мм міномети – поблизу населених пунктів Майорськ, Нижнє Лозове, Зайцеве, Авдіївка та Луганське.

«З мінометів калібром 82 мм противник стріляв по Кам’янці, Авдіївці, Пісках, Зайцевому, Троїцькому, Опитному та Невельському. З гранатометів, великокаліберних кулеметів, зенітної установки та БМП окупанти вели вогонь по наших позиціях у Новгородському», – додали в штабі.

Крім того, на маріупольському напрямку сепаратисти зі 120-мм мінометів обстрілювали опорні пункти ЗСУ в Мар’їнці, Красногорівці та Старогнатівці, а з мінометів калібром 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї – у Водяному. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і бронетехніки ворог обстрілював українські укріплення в Мар'їнці.

НЗФ були активні й на луганському напрямку, де зі 120-мм мінометів обстрілювали сили АТО в Кримському, Новоолександрівці та Троїцькому, а з 82-мм гранатометів і великокаліберних кулеметів – у Станиці Луганській.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО