Рахунки «Київенерго» розблоковані

Рахунки «Київенерго» та ще 103 енергокомпаній по всій Україні розблоковані. Київ зможе вчасно підготуватися до зими, обіцяє мер столиці Віталій Кличко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

«Рахунки 104 енергокомпаній у багатьох областях України, в тому числі й «Київенерго», були заблоковані. Це обмежувало можливість проводити підготовку до зими. Але рахунки вже розблокували й ми встигнемо вчасно підготуватися до опалювального сезону», – сказав Кличко.

Нагадаємо, через блокування рахунків компанії погрожували «заморозити» планову підготовку тепломереж, що загрожувало зривом опалювального сезону в столиці та перебоями роботи тепломереж і теплогенеруючих об'єктів.

Раніше Віталій Кличко звернувся до Кабміну з проханням забезпечити розблокування рахунків «Київенерго», щоб не допустити аварійних ситуацій на тепло- та електромережах.

Нагадаємо, арешт був накладений у березні 2016 року, виконавча служба списала з рахунків «Київенерго» 51,5 млн грн. Списані кошти йдуть на погашення боргу в 372 млн грн за штрафними санкціями НАК «Нафтогаз України» за вже оплачені газові борги 2013-2014 рр.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО