Експерт розповів, що може стати причиною перевиборів до ВР

Микита Потураєвполітолог

Проведення перевиборів цього року є дуже малоймовірним.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Микита Потураєв, аналізуючи ймовірність перевиборів у зв'язку із соціально-економічними факторами та позицією політсил, які наполягають на розпуску ВР.

«Дострокові вибори якщо й відбудуться, то не раніше наступного року. Безумовно, зараз усе залежить від соціально-економічних чинників і того, чи вдасться уряду Гройсмана хоч якимось чином пожвавити економіку та підняти соціальні стандарти в країні. Очевидно, що рівень тарифів навіть з урахуванням субсидій жодним чином не знімає соціальної напруженості», – міркує політолог.

На його думку, перспектива виборів пов'язана виключно з цими питаннями й із тим, наскільки Кабмін Гройсмана готовий вирішувати ці завдання.

На сьогоднішній день, як додав він, сигнали, які надходять від бізнесу, не вселяють оптимізму.

«Україна продовжує перетворюватися на державу із сировинною економікою, а такі держави в принципі ніколи не мали достатніх ресурсів для підвищення рівня добробуту», – пояснює експерт.

Нагадаємо, минулого тижня фракції «Батьківщини» та «РПЛ» блокували трибуну, зривали засідання ВР та заявляли, що дострокових виборів не уникнути.

Сьогодні в «Опоблоці» повідомили про готовність скласти мандати та виступили за саморозпуск ВР.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО