СБУ спіймала злочинців, які поставляли товари бойовикам

Служба безпеки України в районі проведення антитерористичної операції викрила організовану злочинну групу, що впродовж останніх двох років незаконно переправляла товарно-матеріальні цінності на тимчасово окуповані території.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

«Щомісячно ділки переправляли через лінію розмежування товарів на 20 мільйонів гривень. Їх діяльність на території, що підконтрольна українській владі, прикривали окремі представники правоохоронних органів. Також зловмисники користувалися повною підтримкою терористів на тимчасово окупованих територіях», - повідомили в відомстві.

В одного з організаторів угруповання під час обшуку оперативники вилучили 835 тисяч гривень та документи, що підтверджують протиправну діяльність ОЗУ. Зокрема, деякі документи свідчать про сталі зв’язки злочинців з бойовиками.

Наразі проти членів ОЗУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Досудове слідство завершується, планується оголошення про підозру всім учасникам протиправної діяльності. Також СБУ перевіряє інформацію про причетність зловмисників до сприяння або участі у незаконних збройних формуваннях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО