Заступник Кубіва йде у відставку

Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Юлія Клименко заявила, що йде у відставку.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню «Новое время», повідомляє «Слово і Діло».

«Мій останній робочий день у міністерстві – 7 липня 2016 року. Я прийшла до уряду на запрошення міністра й відразу визначила для себе держслужбу як волонтерський проект на 12 місяців. Минуло 14, тому мій час тут сплив, буду повертатися до приватного сектора та громадської роботи», – заявила Клименко.

За її словами, темпи проведення реформ у МЕРТ є дуже низькими. Клименко навела приклад ухвалення стратегії реформ відомства, яку затвердили лише тиждень тому.

«Коли Айварас запрошував мене на держслужбу, він говорив: «Ми вже домовилися з європейцями, вони готові платити пристойні зарплати реформаторам, буде реформа державного управління, реформа Кабміну, спрощення процедури ухвалення рішень». Так ось, ми лише кілька тижнів тому затвердили стратегію цієї реформи, а її ще потрібно виконати, щоб отримати європейські кошти. Сумніваюся, що більшість молодих людей, яких сюди завів Абромавичус, працюватимуть у 2017 році», – зазначила вона.

Крім того, заступник міністра додала, що рівень зарплат у МЕРТ залишається на старому рівні. За словами Клименко, вона отримувала лише 9 тисяч гривень на місяць, працюючи по 14 годин на день. Як вважає чиновник, така зарплата не дає впевненості в завтрашньому дні й змушує вас зробити вибір – красти або піти.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО