Тимчук повідомив про масштабне перекидання російської військової техніки на Донбас

На окуповані території Донбасу з Росії прибули щонайменше 150 одиниць військової техніки та озброєння за останній тиждень.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його словами, за останній тиждень відзначається активна перекидання в окуповані райони Донбасу з території Росії через КПП «Успенка» військової техніки та озброєння (не менше 150 одиниць, в тому числі ББМ, танки, артилерія, вантажівки з особовим складом і боєкомплектом). Також до н. п. Маркине (Новоазовський район) з території РФ зайшла колона військової техніки (не менше 30 одиниць), повідомив Тимчук.

В районі Сніжного й Тореза зафіксовано збільшення присутності кадрових військовослужбовців РФ. «Спостерігається прибуття нових підрозділів ЗС РФ, проте про ротацію не йдеться – військовослужбовці, дислоковані в цьому районі раніше, свої позиції не залишають. У середовищі бойовиків «1-го АК ДНР» поширюється інформація про запровадження з боку Росії тимчасової заборони на перехід російських найманців до РФ через підконтрольну окупантам частину державного кордону України», – додав Тимчук.

Нагадаємо, бойовики самопроголошених республік використовували проти Збройних сил України заборонену артилерію калібром 152 мм.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО