Гройсман: Україна буде найбільш енергоефективною країною Європи

За умови здійснення правильних кроків Україна має шанс у перспективі стати найбільш енергоефективною країною Європи.

Таке переконання у відеозверненні в своєму Facebook висловив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, пише «Слово і Діло».

«Ми починаємо зараз формувати програму відновлення видобування українського газу. Ми будемо найенергоефективнішою країною серед країн Європи, але на це потрібен час і дуже правильні кроки», – зазначив він.

Гройсман також підкреслив, що всі розмови про майбутнє повернення державі субсидій, призначених населенню, є лише чутками. «Ми пам’ятаємо, що треба захистити тих людей, яким сьогодні важко сплатити за житлово-комунальні послуги, яким важко сплатити за ринкову ціну газу... Те, що начебто субсидії хтось колись комусь почне повертати, – неправда», – сказав Гройсман.

Прем'єр також застеріг українців від довіри популістам, зазначивши, що саме вони нівелювали результати Помаранчевої революції й зараз намагаються це повторити.

«Окремо хотів би сказати про популістів. Я вважаю, що популісти не менш ніж корупція можуть забирати в нашої країни майбутнє... Ми – антипопулісти», – зазначив глава уряду.

Нагадаємо, раніше Гройсман обіцяв, що з початком опалювального сезону незаможні українці будуть отримувати адресну допомогу на компенсацію тарифів на житлово-комунальні послуги.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО