В НАЗК ситуація може дійти до саботажу та узурпації влади – експерт

Ілля НесходовськийЕксперт «Реанімаційного пакету реформ»

Ситуація така, що зараз до НАЗК протягуються люди, які є абсолютно некваліфікованими.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт «Реанімаційного пакета реформ» Ілля Несходовський, аналізуючи інформацію про те, що конкурсна комісія голосує за призначення до НАЗК на посаду керівника відділу ресурсного забезпечення кандидата, який набрав 3 бали з 60 можливих на логічних тестах.

«Конкретно в цьому випадку була порушена процедура. Є прохідний бал – 11 із 60. Людина, яка не набрала прохідний бал, не має права висуватись. Анкета автоматично має бути анульована та відсіяна, але цього не відбувається», – констатував Несходовський.

До того ж, як розповів експерт, є такі випадки, коли подавалися документи на посади, а кандидатам взагалі не було повідомлено, коли та як проходитиме конкурс, чи є до них якісь зауваження. Таким чином відсіяли достатньо багато осіб, за формальними ознаками.

«Тепер є нагода просувати своїх претендентів з геть не ідеальною біографією, які не відповідають критеріям», – підкреслив він.

Крім того, за його словами, глава НАЗК Наталія Корчак дала розпорядження щодо виконання встановленого нею завдання, а якщо воно не виконується, то все вирішується не згідно з положеннями, а вручну, що за фактом означає узурпацію влади керівництвом НАЗК.

«Це вже порушення закону. Глава НАЗК показала, як вона діятиме на цій посаді», – переконаний спеціаліст.

Як відомо, Наталія Корчак була обрана до складу НАЗК за квотою екс-прем’єра Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, створення НАЗК як незалежного органу є однією з вимог для отримання безвізового режиму з ЄС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО