Бойовики продовжують використовувати артилерію проти ЗСУ – штаб АТО

Бойовики самопроголошених республік обстріляли позиції Збройних сил України із забороненої артилерії та важких мінометів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«За минулу добу російські окупаційні війська знову неодноразово порушували Мінські угоди. Противник 48 разів обстрілював позиції сил АТО, в тому числі із забороненої зброї», – йдеться в повідомленні.

Так, бойовики з артилерійських систем калібру 122 мм та 120-мм мінометів обстрілював позиції сил АТО в Луганському. А найгарячішими точками на донецькому напрямку були населені пункти Верхньоторецьке, Троїцьке та Авдіївка.

«Найгарячішими точками залишаються наші позиції поблизу населених пунктів Верхньоторецьке, Троїцьке та Авдіївка, де противник застосовував 120-мм міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети», – наголосили в штабі.

Окрім того, сепаратисти були активні й на маріупольському напрямку, де вони вели вогонь із мінометів калібру 120 мм по укріпленнях ЗСУ в районі Красногорівки, Талаківки, Новотроїцького та Березового. І лише одного разу ворог відкрив вогонь зі стрілецької зброї в Попасній.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО