У штабі АТО розповіли, з якої зброї бойовики обстрілювали позиції ЗСУ

Бойовики самопроголошених республік обстріляли позиції Збройних сил України із заборонених Мінськими домовленостями мінометів та артилерії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«У районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріл позицій Збройних сил України. За минулу добу зафіксовано 58 випадків відкриття вогню. З них 34 – на донецькому, 17 – на маріупольському та 7 – на луганському напрямках», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, на донецькому напрямку сепаратисти зі 120-мм мінометів обстріляли укріплення ЗСУ в Троїцькому та Луганському, а те ж саме Луганське потрапило під обстріл важкої артилерії калібру 152 мм.

«У Луганському ворог здійснив 15 пострілів зі 152-мм артилерії. На маріупольському напрямку під ворожий вогонь із 82-мм мінометів потрапили наші позиції в Березовому, Новотроїцькому та Красногорівці», – наголошують українські військові.

Крім того, проросійські банди були активні й на луганському напрямку, де зі 122-мм артилерії обстріляли позиції сил АТО під Новозванівкою та Новоолександрівкою, а із зенітної установки – під Кримським.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО