Аваков оголосив про запуск реформи МРЕВ

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про запуск реформування сервісних центрів відомства.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Сучасні сервісні центри замість злощасних МРЕВ – реформа стартувала! Отже, ми сьогодні оголошуємо про початок процесу запуску нових сервісних центрів МВС», – заявив Аваков.

За його словами, МРЕВ були ліквідовані ще півроку тому, а весь цей час МВС займалося ретельним аналізом їх роботи на предмет корумпованості.

«Сьогодні ми готові презентувати наші напрацювання. А на початку липня плануємо відкрити перший новий сервісний центр у Києві. Потім плануємо Львів, Харків, Дніпропетровськ і далі – скрізь», – зазначив міністр.

Аваков розповів, що саме МВС пропонує змінити в роботі цих сервісних центрів. Як стверджує міністр, поки що є всього дві пропозиції щодо реформи МРЕВ.

«1. Сучасний якісний сервіс без корупції: відкриті офіси, максимальне використання онлайн-послуг без участі чиновника, делегування права підпису інспекторам (у начальника більше немає можливості з кабінету вирішувати, кому підписати довідку та за скільки), моніторинг роботи працівників і зворотний зв'язок. 2. Мотивовані та навчені працівники: ми провели набір, відібрали найкращих (у Києві – 50 осіб із 2 574 кандидатів, 43 людини на місце), провели стажування для всіх – і новачків, і досвідчених працівників, які пройшли атестацію. 74% працівників першого Сервісного центру мають вищу освіту, а 13% – не одну», – розповів Аваков.

Також очільник МВС заявив, що нові сервісні центри надаватимуть наступні послуги: оформлення/переоформлення транспортних засобів, проведення іспитів на право керування транспортними засобами, видача водійських посвідчень та видача довідок про несудимість.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО