У Нацполіціі показали статистику злочинів на Донбасі

За останні шість місяців на тимчасово окупованій території Донбасу було скоєно понад 300 кримінальних правопорушень.

Про це в своєму Facebook повідомив начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, передає «Слово і Діло».

Лише офіційно поліцією було зареєстровано 294 фактів скоєння злочину, неофіційно кількість злочинів на території, підконтрольній бойовикам, є в кілька разів більшою, зазначив Аброськін.

Найбільше правопорушень було скоєно в Донецьку – 162, Горлівці – 37, Макіївці – 27, Єнакієвому – 8 та Ясинуватій – 6.

Сюди належать 14 фактів убивств, з яких 4 – загальнокримінальної спрямованості (Горлівка – 2, Донецьк і Макіївка – по 1) та 10 фактів викрадення громадян; 5 розбійних нападів (Донецьк – 3 і Горлівка – 2); 68 викрадень машин, найбільше в Донецьку – 37, Горлівці – 7, Єнакієвому, Харцизьку, Макіївці – по 2; 36 крадіжок майна громадян, найбільшу кількість скоєно на території знову ж таки Донецька – 14 і Горлівки – 7; 13 фактів шахрайств, розповів начальник поліції Донеччини.

«Жителям на окупованій території в «органах влади молодої республіки» у відповідь на їхні звернення про скоєння злочинів відповідь дається проста: «А чого ви чекали? Терпіть». Коли влада в руках злочинців, то закону немає, він замінюється поняттями», – резюмував Аброськін.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО