Німеччина допомогла переселенцям у Дніпропетровській області

Уряд Німеччини виділив близько 65 млн грн на реконструкцію 5 будинків, 4 шкіл та дитячого садка в Дніпропетровській області для переселенців. Тендери на роботи почнуться вже до кінця літа.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Дніпропетровської ОДА.

«На початку року ми підписали угоду з урядом Німеччини про реконструкцію будівель під житло для переселенців, а також шкіл і садочків у 5 громадах Дніпропетровщини. На це іноземні партнери виділяють близько 65 млн грн. Зараз міста й райони, обрані для участі в проекті, завершують підготовку та узгодження проектно-кошторисної документації. Незабаром почнуться тендери та визначення підрядників», – заявив глава Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Він додав, що Український фонд соцінвестицій вибрав для реалізації проекту Запорізьку, Харківську та Дніпропетровську області. На Дніпропетровщині в проекті беруть участь Павлоград, Кам'янське, Верхньодніпровськ, Вільногірськ і с. Чумаки Дніпропетровського району.

У кожному з цих населених пунктів визначили по одному старому приміщенню, яке давно не використовується й може бути відремонтованим. У цих будівлях створять соціальні гуртожитки для переселенців, самі приміщення залишаються у власності громади. Також у кожній із цих 5 громад за німецькі кошти відремонтують ще один об'єкт соціальної інфраструктури – дитячий садок або школу.

У прес-службі також повідомили, що завдяки проекту в Дніпропетровській області створять півтисячі додаткових місць для переселенців. Всього ж у регіоні, за офіційними даними, проживають близько 80 тис. переселенців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО