Семерак назвав шляхи збільшення видобутку українського газу

Для збільшення видобутку власного газу Україна впроваджуватиме нові технології та проводитиме розвідку можливих газових родовищ.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє «Слово і Діло».

«На одному з останніх засідань уряду ми розглядали питання формування стратегії збільшення власного видобутку газу. Тут є два шляхи. Перший стосується впровадження нових технологій та інтенсифікації тих методів, які існують. Другий – розвідка, пошук нових родовищ і введення їх у промислову експлуатацію», – заявив міністр.

За його словами, впровадженням нових технологій займаються підприємства, які належать до Міністерства економічного розвитку та торгівлі й Міністерства енергетики та вугільної промисловості. А щодо другого шляху – це повноваження саме Мінекології.

«Інша частина, розвідка та введення в експлуатацію – це зона відповідальності Міністерства екології та природних ресурсів. Для мене дуже важливо, щоб вирішуючи проблему збільшення власного видобутку газу, ми уважно підійшли до вивчення можливих наслідків для природного навколишнього середовища», – зауважив Семерак.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав метою цього уряду перехід на газ власного видобутку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО