Уряд виділив 15 млн гривень на допомогу сім’ям Небесної Сотні

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення про виділення сім’ям загиблих учасників Революції Гідності одноразової грошової допомоги в сумі 14,927 млн грн.

Про це розповів журналістам перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, повідомляє з посиланням на «УНН» «Слово і Діло».

«Виділити Міністерству соціальної політики 14 927,3 тис. гривень для надання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року», – йдеться в тексті розпорядження Кабінету міністрів.

Зазначається, що кошти будуть виділені з резервного фонду Державного бюджету. Протягом тижня Мінсоцполітики має узгодити список витрат, пов’язаних із виділенням коштів, а до 1 липня разом із Мінекономіки, Мінфіном і Державною казначейською службою – відзвітувати про використання грошей.

Нагадаємо, 24 травня присяжні в справі колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Сергія Аброськіна, Павла Зінченка, Сергія Тамтури, Олександра Маринченка та Олега Янишевського, підозрюваних у вбивстві людей на Майдані Незалежності в Києві, заявили про самовідвід, проте вчора суд їм у цьому відмовив.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО