Бойовики продовжують утримувати в полоні працівника ООН – Геращенко

Бойовики так званої «Донецької народної республіки» відмовляються передавати українській стороні утримуваного в Донецьку члена місії ООН Юрія Супруна.

Українець мав повернутися ще на початку травня, оскільки є представником міжнародної організації й має відповідний імунітет, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Ірини Геращенко.

Після завершення зустрічі гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську перший віце-спікер Ради зазначила, що бойовики приховують інформацію про утримуваних на неконтрольованій території полонених.

«Ми так і не отримали відповіді щодо історика Козловського, якого звинуватили в шпигунстві, щодо місця утримання важкохворого Володимира Жемчугова, про звільнення якого порушуємо питання на кожній зустрічі з жовтня 2015 року, про долю затриманого ОРДЛО працівника ООН, хоч ОРДЛО й обіцяли надати цю інформацію і нам, і ОБСЄ. Українська сторона на ТКГ, де Київ представляє Леонід Кучма, заявила про вимогу негайного звільнення працівника ООН, який має відповідні імунітети й якого обіцяли звільнити ще напочатку травня», – розповіла вона.

Геращенко підкреслила, що СБУ працює над збором інформації про заручників, доля яких є досі невідомою.

«Перша та ключова проблема, з якою зіштовхується українська сторона в питанні звільнення заручників, – це інформація про їх місцезнаходження. ОРДЛО цинічно приховують інформацію й факти про місце перебування та кількість українських бранців на своїх територіях, намагаючись надурити весь світ, що начебто там є лише кілька десятків заручників. І шантажуючи нас вимогою про амністію сотен бойовиків в обмін на лише кількох наших заручників», – констатувала віце-спікер.

Нагадаємо, про затримання в Донецьку українця-працівника ООН Геращенко повідомила ще 12 квітня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО