Пайєтт прокоментував ескалацію конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Американський посол у Києві Джеффрі Пайєтт заявив, що його країна приголомшена загостренням ситуації на Донбасі.
Джеффрі Пайєтт

Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що його країна приголомшена загостренням ситуації на Донбасі.

Про це він розповів журналістам у Київському інституті післядипломної освіти після складання присяги волонтерів Корпусу миру США в Україні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми приголомшені тією ескалацією, що в останні дні відбувається на сході України. Ми були свідками того, як сепаратисти, якими керує Росія, збили безпілотний апарат ОБСЄ. І ми бачили в доповіді ОБСЄ, що колони сепаратистів рухаються вздовж лінії зіткнення для того, щоб здійснювати рейди та напади», – наголосив Пайєтт.

У ЗСУ назвали втрати обох сторін конфлікту за останній тижденьЗа останній тиждень Збройні сили України втратили 12 військовослужбовців, а бойовики так званих республік – 15 осіб.

За його словами, президент Сполучених Штатів Барак Обама на зустрічі «великої сімки» неодноразово закликав до припинення вогню та хвиль насильства на Донбасі. Пайєтт додав, що Росія має використати свій вплив на бойовиків для зупинки кровопролиття.

Окрім того, посол США наголосив, що американська сторона робить усі можливі дипломатичні кроки для реалізації Мінських домовленостей у повному обсязі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: