У МЕРТ прокоментували падіння українського експорту

Низька ціна на українську продукцію та перенасичення європейського ринку власними товарами є основними факторами падіння експорту України.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» розповіла торговий представник України, заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Наталія Микольська, повідомляє «Слово і Діло».

«Об'єктивно потрібно говорити, що в нас поки що від'ємний показник експорту до Європейського Союзу. Він у нас набагато менший, ніж загальні показники. Але потрібно говорити про те, що в нас зростає невпинно експорт готової продукції до ЄС», – наголосила Микольська.

За її словами, падіння експорту, яке відбувається в торгівлі з ЄС, має декілька причин. Першою причиною є низька вартість на українську продукцію, а другою – перенасичення європейського ринку власними товарами.

«Падіння, яке відбувається в торгівлі з ЄС, зумовлено декількома причинами. В нас не відбувається падіння в кількості постачання деяких товарів. Але в зв'язку з тим, що ціна на них на світових ринках не є високою, у нас загальна ціна в грошовому вираженні падає. Інша причина – європейський ринок зараз перенасичений власними продовольчими товарами», – зауважила торговий представник.

Микольська додала, що ЄС втратив російський ринок і Туреччина також його втратила. На її переконання, така ситуація не сприяє зростанню експорту українських фруктів, соків тощо.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО