«Нафтогаз» почав підготовку до наступного опалювального сезону

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» почала попередній відбір компаній для участі в закупівлях природного газу на опалювальний сезон 2016/17.

Закупівлі природного газу будуть проводитися з 20 червня 2016 року до 20 січня 2017 року за рахунок револьверного кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми почали готуватися до зими. Плануємо за кошти ЄБРР закупити газ для безперебійного проходження опалювального сезону, тому сьогодні оголошено про попередній відбір підприємств, що бажають поставляти нам газ за правилами ЄБРР», – йдеться в повідомленні НАК.

Нагадаємо, що минулого року процедуру попереднього відбору пройшли 11 західних компаній, але закупівля ресурсу була лише в п'яти з них – Noble Clean Fuels, Engie, Axpo Trading, E.ON та Eni. Ці компанії запропонували нам найнижчі ціни на сировину.

Нагадаємо, що ЄБРР обіцяє поповнити поновлювану кредитну лінію на закупівлю газу для проходження опалювального сезону 2016/17 в Україні, для чого Міністерству або Кабміну потрібно буде зробити нову заявку.

Раніше глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що компанія планує здійснювати закупівлі природного газу в III кварталі цього року за рахунок акумуляції грошових коштів на рахунках у державних банках.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО