Гонтарева не змогла забезпечити прозорість банківської системи в строк

Валерія Гонтарева не виконала обіцянку ліквідувати банки з нерозкритою структурою власності до кінця березня 2016 року.

Ще 29 грудня 2015 року глава НБУ заявила, що рівень прозорості банківської системи становить 98%. За її словами, лише 7 невеликих банків (2%) не розкрили своїх власників.

У зв'язку з цим 3 лютого 2016 року вона пообіцяла, що банки, які не розкриють список своїх акціонерів до кінця I кварталу, будуть ліквідовані.

Однак уже 24 травня 2016 року правління Національного банку України ухвалило рішення про включення публічного акціонерного товариства «Смартбанк» до категорії неплатоспроможних через все ту ж непрозору структуру власності. Про це йдеться в рішенні правління НБУ №20/БТ від 24 травня 2016 року.

Таким чином, главі НБУ Валерії Гонтаревій не вдалося вивести з ринку банки з нерозкритим списком власників до кінця I кварталу 2016 року. З огляду на дату ухвалення рішення, «Слово і Діло» привласнює цій обіцянці Гонтаревої статус «не виконано».

«Слово і Діло» зафіксувало 31 обіцянку глави НБУ Валерії Гонтаревої, з яких вона виконала 12, ще 10 – перебувають у процесі виконання. Рейтинг відповідальності глави НБУ становить 39%. Із повним списком обіцянок Гонтаревої можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО