Геращенко чекає хороших новин щодо повернення українських політв'язнів

Народний депутат України, член контактної групи на переговорах у Мінську Ірина Геращенко заявила, що очікує позитивних новин про повернення в Україну українських політв'язнів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Блоку Петра Порошенка».

За словами Геращенко, позитивне рішення щодо Надії Савченко, Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва може бути озвучено вже до кінця травня.

«Наша гуманітарна підгрупа на переговорах у Мінську проводить дуже велику роботу для звільнення заручників. Ми очікуємо до кінця місяця позитивних новин за рішенням долі Надії Савченко, а також політв'язнів, яких утримували в Російській Федерації, – Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва. Я хочу зазначити, що Президент особисто контролює питання звільнення заручників», – заявила Геращенко.

Також вона зазначила, що звільнення 112 полонених українців на Донбасі поки заблоковано бойовиками, оскільки сепаратисти вимагають для себе амністії.

Нагадаємо, Рада при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини звернулася до ООН із пропозицією об'єднати зусилля в розслідуванні справ політв'язнів в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО