Айвазовська спрогнозувала дату проведення виборів на окупованому Донбасі

У найближчі два роки вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей навряд чи відбудуться через те, що на виконання переліку умов може піти досить багато часу.

Про це в інтерв'ю «ЛІГА.Новини» розповіла експерт політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Ольга Айвазовська, повідомляє «Слово і Діло».

«Я згодна з тим, що є багато процедурних нюансів, рішення яких вимагає тривалого часу. Є перелік умов, без виконання яких до виборів ми не перейдемо – зараз процес виконання цих умов навіть не почався, це потрібно визнати», – зазначила вона.

За словами Айвазовської, цього року немає перспективи проведення виборів. Також дуже складно робити прогнози й на 2017 рік, оскільки існує ціла низка «непрораховуваних складових».

«Держреєстр, списки виборців, повернення українських партій і ЗМІ на тимчасово окуповані території. Рішення кожного з аспектів має свої часові рамки. Наприклад, якщо ми говоримо про ЗМІ, то, крім політичної волі, тут є ще й технічна складова», – заявляє Айвазовська.

Як стверджує експерт, потрібно відновити інфраструктуру, яка дозволить транслювати українські теле- та радіопередачі на окупованому Донбасі. Айвазовська також додала, що бойовики можуть протистояти цьому процесу, відтягнувши його на більш тривалий термін.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО