НБУ визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним

Національний банк України ухвалив рішення віднести банк «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних.

Таке рішення було ухвалено сьогодні, 23 травня, повідомляє «Слово і Діло».

«Банк «поклали», щоб перевести до «Платинуму» кредитний портфель фізосіб, які отримували позики на покупки в торговій мережі «Ельдорадо», а також перекинути зйомні фінансові компанії, через які «надувався» капітал «Михайлівського», – пояснив у себе в Facebook креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань «1+1» і редактор програми «Гроші» Олександр Дубинський.

За деякою інформацією, рішення визнати банк «Михайлівський» неплатоспроможним готувалося ще в п'ятницю, 20 травня. Напередодні, 19 травня, за власним бажанням звільнився голова правління банку Ігор Дорошенко.

Як повідомляє Delo.ua, переговори між Борисом Кауфманом, який контролює «Платинум», і Віктором Поліщуком, власником мережі «Ельдорадо» й банку «Михайлівський», тривали до середини минулого тижня. Результатом стала низка домовленостей, які частково відразу ж проявилися у звільненні глави правління «Михайлівського» Ігоря Дорошенка та подальшому його призначенні головним виконавчим директором кіпрської PT PLATINUM PUBLIC LIMITED, яка виступає власником «Платинум Банку».

В результаті основним сценарієм є банкрутство «Михайлівського» та виведення з нього працюючих активів на баланс «Платинум Банку», йдеться в матеріалі.

За останніми даними НБУ, активи «Михайлівського» становили 2,95 млрд грн (на 1 квітня 2016 року), а на депозитних рахунках клієнтів було 2,14 млрд грн (з них 1,53 млрд – вклади фізичних осіб).

Нещодавно Ігор Дорошенко заявляв, що жодних проблем банк не має, а всі інші розмови – це лише підступи конкурентів. Зараз же Дорошенко намагається уникати спілкування з пресою.

«Вже минулого тижня банк не міг виконувати цілу низку нормативів НБУ. При цьому все було схоже на сплановане банкрутство», - говорить один із банкірів. Станом на 1 квітня в банку було 360 млн грн у грошових коштах, зараз же ця сума значно скоротилася.

Нагадаємо, в п'ятницю неплатоспроможним був визнаний «Фідобанк».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО