Гройсман назвав основні пріоритети уряду на цей рік

Основним пріоритетним завданням на цей рік Гройсман назвав досягнення та утримання макроекономічної стабільності.

Про це він розповів на засіданні Кабінету міністрів у четвер, 19 травня, повідомляє «Слово і Діло».

«Перше – це макроекономічна стабілізація. Неможливо розвивати країну, коли ми маємо нестабільну банківську систему, незрозумілі інфляційні процеси», – додав він.

Прем'єр підкреслив, що робота над складанням плану дій уряду почалася ще з 14 квітня та проводилася протягом минулого місяця. Остаточне затвердження плану відбудеться 26 травня.

«Корупційна загроза є не менш важливою, ніж загроза, яка надходить від нашого північного сусіда... Наступна позиція – це створення умов для бізнесу. Ми маємо створити такі умови, щоб бізнес міг розвиватися», – додав Гройсман.

Кабмін також відмовиться від невластивих йому функцій уряду. «Кабмін передасть на низькій рівень не менше 30% повноважень щодо ухвалення рішень», – анонсував прем'єр.

Водночас кількість держслужбовців становитиме близько 250 тис. осіб. «До 40% з них отримують мінімальну заробітну плату», – підкреслив Гройсман.

Як повідомлялося раніше, Гройсман поставив завдання припинити діяльність 16 органів контролю до 1 липня.

Нагадаємо, що з 1 травня вступає в дію закон про державну службу. Як очікується, він призведе до якісних змін у сфері державного управління.

«Слово і Діло» зафіксувало 291 обіцянку Володимира Гройсмана, з яких він виконав 183, а провалив – 78. Коефіцієнт ефективності прем'єр-міністра – 63%, що є високим показником для українських політиків. Із повним переліком обіцянок Гройсмана можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО