Рада не захотіла посилити покарання за контрабанду

Народні депутати України сьогодні не набрали достатньо голосів для ухвалення законопроекту №3254 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди алкогольних напоїв і тютюнових виробів».

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Цим законопроектом передбачається запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду тютюну та алкоголю.

В аналітичній групі «Левіафан» відзначили, що, за інформацією Державної фіскальної служби, в 2015 році за фактами контрабанди сигарет та алкогольних напоїв було порушено більше 15 тисяч кримінальних проваджень на загальну суму 1,7 млрд грн.

З цього випливає, що цей законопроект є доцільним з точки зору зменшення рівня контрабанди та наповнення Держбюджету коштами від реалізації конфіскованого у контрабандистів товару та сплати ними штрафів.

За цей законопроект проголосували 215 народних обранців за необхідних 226 голосів. У зв'язку з цим спікер Ради Андрій Парубій повернув документ на доопрацювання до профільного комітету.

Нагадаємо, сьогодні нардепи також провалили голосування за законопроект №1188 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності для «злодіїв у законі» та за злочини, скоєні злочинними угрупованнями.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО