Закон про вибори на Донбасі скоро буде готовий – Тимошенко

Законопроект про проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу перебуває на завершальній стадії розробки.

Про це заявила керівник парламентської фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Я знаю, що вже майже завершена розробка законопроекту про проведення виборів на окупованих територіях. Я підкреслюю: не на звільнених після окупації територіях, а на окупованих територіях», – підкреслила Тимошенко.

За її словами, таким чином, «демократичні вибори до місцевих органів влади» проходитимуть в умовах війни, яку Російська Федерація веде проти України.

Тимошенко зазначила, що не сумнівається в ухваленні цього закону. «У мене немає сумнівів, що в цьому парламенті, на жаль, є більшість під закон про вибори на окупованих територіях Донбасу. Це будуть дві фракції – «Блок Петра Порошенка» та «Народний фронт», і буде вся прокремлівська тусовка Верховної Ради. Це буде початком подальшого руйнування територіальної цілісності України», – говорить Тимошенко.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко заявляв, що Україна готова в короткі терміни розробити законопроект, який дозволить незабаром провести вибори на Донбасі.

Відзначимо, що представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма наприкінці квітня назвав врегулювання питань безпеки основною умовою, за дотримання якого вибори на Донбасі стануть можливими.

«Слово і Діло» зафіксувало 164 обіцянки Юлії Тимошенко, з яких вона виконала 60. Коефіцієнт її ефективності становить 37%. Із повним переліком обіцянок нардепа можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО