Міністр соцполітики розповів, скільки українців отримають субсидії на газ

У зв'язку з підвищенням тарифу на газ для населення субсидію на оплату житлово-комунальних послуг зможуть отримати 8-9 млн мільйонів українських домогосподарств.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло».

За словами міністра, нові тарифи ЖКГ приведуть до збільшення кількості абонентів, які потребують субсидування, на 50%.

«Передбачено збільшення на 5 млрд 269 млн грн обсяг фінансування програм житлових субсидій населенню, оскільки підвищення ціни на газ, за нашими розрахунками, призведе до збільшення кількості одержувачів субсидій орієнтовно на 50%... очікуване збільшення домогосподарств, які матимуть право на отримання субсидій, до 8-9 млн домогосподарств з майже 15 млн домогосподарств, які є в нашій країні на сьогоднішній день», – зазначив Рева.

Також міністр наголосив на важливості спрощення процедури оформлення субсидій, зокрема на подачі заяви про субсидії та декларації про доходи в електронному вигляді.

Рева пообіцяв, що з 1 жовтня буде запроваджено єдине уніфіковане програмне забезпечення для розрахунку субсидій у всіх органах соцзахисту населення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО