Порошенко закликав ЄС посилити санкції проти Росії

Президент України Петро Порошенко закликав Європейський Союз посилити санкції проти Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Порошенко вчора ввечері провів зустріч із комісаром ЄС Дімітрісом Аврамопулосом, на якій обговорив ситуацію з кримськими татарами в окупованій АРК, а також обговорив надання Україні безвізового режиму з ЄС.

«Ми повинні об'єднати зусилля для прискорення запровадження безвізового режиму для громадян України», – сказав комісару Порошенко.

«Було вкотрез зазначено, що санкції ЄС щодо Російської Федерації діятимуть до повного виконання Москвою Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України, включаючи Крим», – повідомляє прес-служба.

Також Президент акцентував увагу на значному погіршенні ситуації із захистом прав кримських татар в окупованому Росією Криму, зокрема арештах і переслідуваннях представників Меджлісу кримськотатарського народу.

«Ситуація з правами українців, в тому числі кримських татар, є катастрофічною», – сказав Порошенко й додав, що в такій ситуації санкції ЄС проти Росії за дії в Криму мають бути не лише продовжені, але й істотно посилені.

У зв'язку з цим Петро Порошенко привітав схвалення Європейським парламентом резолюції щодо ситуації з дотриманням прав кримських татар в окупованому Криму.

Аврамопулос також привітав Порошенка з обранням Юрія Луценка генеральним прокурором.

Нагадаємо, вчора в кримскотатарському культурно-етнографічному центрі Караван-сарай «Салачик», що в місті Бахчисарай, провели обшуки озброєні російські силовики.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО