В ЄС назвали Україну гарантом стабільності в регіоні

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков разом із керівництвом Національної поліції вчора провів зустріч із комісаром ЄС Дімітрісом Аврамопулосом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

На зустрічі також були присутні заступник міністра з питань євроінтеграції Тигран Авакян, глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе, глава Держслужби надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, глава ДМС Максим Соколюк, а також керівник групи радників міністра Ека Згуладзе.

«Ви маєте відчувати себе щасливими представниками цієї генерації, яка здійснює всі ці соціальні та політичні зміни. В цьому процесі ви не одні. Ці зусилля, яких ви докладаєте, мають надзвичайно велике значення. Ви досягли дуже великих результатів і, я думаю, що ми недалеко від того дня, коли українці зможуть вільно подорожувати Європою. Наскільки я розумію, громадяни України чекають цього моменту», – сказав Аврамопулос.

Також комісар назвав Україну не просто країною, яка хоче до ЄС, але й гарантом забезпечення стабільності в регіоні.

Своєю чергою, глава МВС Аваков сказав, що виконання вимог щодо лібералізації візового режиму з ЄС багато в чому пов'язане з реформою в Міністерстві внутрішніх справ.

«Ми почали її два роки тому із затвердження стратегії, яка була узгоджена зі спеціальною консультаційної місією EUAM. І ми її виконуємо. В реформі поліції ЄС – один із головних наших партнерів», – сказав Аваков.

Аврамопулос заявив, що має намір запросити главу Інтерполу в Україну для об'єднання зусиль у боротьбі зі злочинністю.

Нагадаємо, вчора Аваков заявив, що на початку червня в 6 прифронтових містах Донецької та Луганської областей, а також у Кривому Розі запрацює нова патрульна поліція.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО