Верховна Рада призначила Луценка генеральним прокурором України

Верховна Рада України підтримала призначення народного депутата Юрія Луценка генеральним прокурором України.

За відповідне рішення проголосували 264 депутати Верховної Ради, повідомляє «Слово і Діло».

У своїй промові перед голосуванням Луценко зазначив, що не претендував би на посаду глави Генпрокуратури, якби знайшовся інший кандидат, якому б повірили Президент і Верховна Рада.

Коментуючи ухвалений сьогодні закон про скасування обов'язкової норми щодо наявності у кандидата на посаду генерального прокурора юридичної освіти, він заявив: «Юліє Володимирівно, нас із Вами посадили люди з юридичною освітою».

«Я йду до ГПУ завести нових людей з юридичною освітою, які там ніколи не працювали», – додав Луценко.

Також, за його словами, він планує залишити працювати в органах прокуратури працівників із незаплямованою репутацією та прагненням працювати чесно.

Луценко наголосив, що політичних переслідувань за його головування в ГПУ не буде. «ГПУ не саджає. Лише суд має право вирішувати, чи винна людина... Я переглянув принципи Лі Куан Ю... Треба обирати друзів так, щоб їх не треба було саджати в тюрму. У мене немає помсти, у мене немає списку, кого я хочу посадити в тюрму», – зазначив він.

Указ про призначення Луценка головою ГПУ Президент Петро Порошенко підписав одразу ж після завершення голосування.

Нагадаємо, Президент зареєстрував у парламенті подання про призначення Луценка генеральним прокурором сьогодні, відразу ж після ухвалення закону, що скасував норму про обов'язкову наявність у генерального прокурора юридичної освіти.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО