Російські реваншисти знову розпалюють полум'я війни в Європі – Парубій

Російські імперські реваншисти забули гіркі уроки війни і знову розпалюють її в центрі Європи.

З такими словами звернувся спікер Верховної Ради Андрій Парубій у своєму зверненні, приуроченому до Дня пам'яті та примирення напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, повідомляє «Слово і Діло».

«Коли Україна знову опинилася у вогні, вирішальне значення має загальнонаціональне єднання українського суспільства заради нашої нової перемоги, заради щасливого майбутнього України в колі європейських країн», – підкреслив Парубій.

Голова Верховної Ради закликав усіх українців вшанувати ветеранів війни, учасникам визвольного руху та жертвам нацизму.

Парубій також зазначив подвиг тих, хто захистив Україну 70 років тому і тих, хто зараз обороняють незалежність країни на сході. Окремо відзначив співгромадян, які на окупованих територіях докладають усіх зусиль для відновлення цілісності України.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 травня, Україна відзначає День пам'яті і примирення, який присвячений жертвам Другої світової війни за визначенням 59/26 резолюції Генеральної Асамблеї ООН. День відзначається щорічно 8 і 9 травня, починаючи з 2005 року.

Раніше Парубій заявляв, що питання надання Україні летального зброї досі перебуває в політичній площині, проте переговори щодо вирішення цього питання тривають.

Він також закликав Міністерство закордонних справ України від 19 квітня скликати засідання Ради безпеки ООН через заборону РФ Мін'юстом Меджлісу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО