Стали відомими умови будівництва російського газопроводу через Крим в ЄС

Будівництво газопроводу в країни ЄС по дну Чорного моря минаючи Туреччину, з виходом в болгарській Варні можливо лише в разі визнання міжнародною спільнотою анексії Криму Росією в 2014 році.

Про це на своїй станиці в Livejournal пише директор консалтингової компанії, що спеціалізується на фінансовому аналізі проектів природного газу в країнах колишнього СРСР, East European Gas Analysis Михайло Корчемкін, коментуючи заяву радника гендиректора «Газпром експорту» Андрія Конопляника.

«Для реалізації цього плану залишилося лише скасувати резолюцію Генеральної Асамблеї ООН 68/262, переконати Євросоюз у легальності «аншлюсу» і знайти підрядника, згідного працювати в анексованих територіальних водах», – пише Корчемкін.

За його словами, якщо «Газпром» офіційно оголосить цей план, США, Євросоюз і Швейцарія введуть заборону на продаж Росії послуг з будівництва підводних трубопроводів.

Нагадаємо, що Андрій Конопляник заявив про можливість ПАТ «Газпром» побудувати більш короткий газопровід в Європу по дну Чорного моря зі сходу на захід, минаючи Туреччину, з виходом на поверхню в Варні (Болгарія) після приєднання Криму до Росії.

Як раніше повідомлялося, Будівництво «Кримського газопроводу» призведе до нових санкцій проти компаній РФ.

Нагадаємо, також, що Україна має намір об'єднати газопроводи з Польщею, Словаччиною та Румунією з метою диверсифікації поставок природного газу і позбавлення від газової залежності від Росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО