У «БПП» вже готовий законопроект про вибори на Донбасі – журналіст

Законопроект про вибори на Донбасі, складений під керівництвом депутата від «Блоку Петра Порошенка» Руслана Князевича, вже готовий і може бути винесений на голосування в найближчі дні.

Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє у своїй статті «Оборона Мінська» журналіст «Дзеркала тижня» Сергій Рахманін, передає «Слово і Діло».

«Загроза неотримання коштів від МВФ і зняття санкцій з Росії вже влітку цього року (що мало ймовірно, але активно використовується Заходом як шантаж) може змусити його, як мінімум, висловити готовність позитивно вирішити питання про проведення виборів в ОРДЛО. Проект закону про місцеві вибори, що розробляється групою експертів під керівництвом Руслана Князевича, вже набув, як стверджують наші джерела, реальних обрисів. І в разі потреби може бути внесений у зал уже в найближчі тижні», – написав Рахманін.

За його словами, західні дипломати в приватних бесідах кажуть про роздратування Обами, Меркель і Олланда нездатністю або небажанням Петра Порошенка виконати взяті на себе обіцянки в частині проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

Втім, на думку людей, наближених до Президента, він і цього разу спробує спустити ситуацію на гальмах, не відмовляючись, але й не поспішаючи виконувати вищевказані зобов'язання, повідомляє журналіст.

Нагадаємо, про озвучений помічником держсекретаря США Вікторією Нуланд ультиматум щодо проведення виборів на Донбасі в обмін на продовження антиросійських санкцій раніше повідомила народний депутат Вікторія Войціцька. Пізніше, правда, і сама Нуланд, і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який також зустрічався з нею, цю інформацію спростували.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО