Розенко про нові комунальні тарифи: субсидій вистачить усім

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко запевнив, що держава зможе забезпечити субсидіями всіх, кому буде складно оплачувати комунальні послуги за новими тарифами.

Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Коштів у Державному бюджеті України вистачить для того, щоб надати субсидії всім, хто внаслідок підвищення тарифів потребуватиме допомоги від держави. За нашими розрахунками, кількість субсидіантів в наступному опалювальному сезоні зросте приблизно до 7,5-8 млн родин. Тому ми чітко можемо сказати, що тих 40 млрд грн, які зафіксовані в Державному бюджеті на субсидії, нам вистачить», – запевнив Розенко.

Також Розенко пообіцяв, що якщо виникне потреба у виділенні додаткових коштів, то уряд оперативно внесе зміни до Державного бюджету й покриє всі видатки.

Віце-прем’єр підкреслив, що всім, хто раніше вже оформив субсидію, вона буде автоматично переоформлена з 1 травня.

«Усі, хто відчуває, що йому складно буде сплачувати за новими тарифами, подавайте на субсидію вже зараз. Адже навіть якщо в неопалювальний період субсидія буде нульовою, то в опалювальний сезон вона автоматично буде збільшена на суму відповідної компенсації», – закликав віце-прем’єр.

Нагадаємо, 27 квітня Кабінет міністрів скасував пільгову норму в 200 кубометрів газу для населення й встановив єдину ціну на блакитне паливо.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО