НАБУ поділилося новими даними у справі Абромавичуса-Кононенка

Національне антикорупційне бюро не знайшло доказів причетності народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка до тиску на діяльність колишнього міністра економічного розвитку Айвараса Абромавичуса.

Про це йдеться у відповіді в. о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука на депутатський запит лідера фракції «БПП» Юрія Луценка, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

«За результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів для оголошення підозри виконавчому директору НАК «Нафтогаз України» Пасішнику А. П. за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 КК України (втручання в діяльність державного діяча – Ред.), який із метою незаконного призначення на посаду заступника міністра, усвідомлюючи протиправність своїх дій, реалізуючи власний умисел, чинив тиск на Айвараса Абромавичуса», – йдеться в документі.

Також, як стверджують у САП, НАБУ не знайшло фактичних доказів тиску на екс-главу МЕРТ з боку нардепа від «БПП» Ігоря Кононенка. Втім, проти виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника було складено обвинувальний акт, про передачу до суду якого нещодавно заявили в Антикорупційному бюро.

Крім того, НАБУ продовжує досудове розслідування щодо інших осіб, які, на думку Абромавичуса, чинили на нього тиск. Відповідне кримінальне провадження порушено за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 344 КК України (втручання у діяльність державного діяча з використанням свого службового становища – Ред.).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО