В АП оцінили можливості Гройсмана на посаді прем'єр-міністра

Заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків дав прогноз діяльності Кабінету міністрів України Володимира Гройсмана.

Як повідомляє «Слово і Діло», своїми думками з цього приводу він поділився в інтерв'ю «Новому времени».

«Вони мають імунітет на рік. Є бажання Гройсмана. Він дуже чіткий політик. Він до цієї мети йшов і, знаючи його, він не здаватиметься. Для країни це чудово. Він має хватку й хоче досягти результату», – поділився Шимків своїми очікуваннями від роботи Кабміну Гройсмана.

Головним мінусом нового уряду заступник голови АП вважає кількість міністрів. Особливо, що стосується кількості віце-прем'єрів. За словами Шимківа, шість віце-прем'єр-міністрів – це забагато.

Однак заступник голови АП зазначив, що Гройсман чітко визначив пріоритети роботи Кабміну, серед яких, зокрема, співпраця з МВФ.

Щодо попереднього уряду, то головною проблемою Кабміну Арсенія Яценюка Шимків вважає відсутність консенсусу між урядом і Верховною Радою.

«У нас в країні відсутня політична культура пошуку консенсусу та розуміння. В нашій політиці часто грають в zero sum game, я виграв – ти програв. Це дуже гальмувало процес», – сказав заступник глави АП.

Винними в політичній кризі в країні Шимків вважає Адміністрацію Президента, Кабмін і парламент.

Також Дмитро Шимків розповів про особливості роботи з Главою держави Петром Порошенком.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО