У МЗС України роз'яснили ситуацію із затриманням Віри Савченко

Представник Міністерства закордонних справ України з особливих доручень Дмитро Кулеба заявив, що сестра української льотчиці Надії Савченко Віра зараз в безпеці й перебуває в українському консульстві в Ростові-на-Дону.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Кулеба написав на своїй сторінці в Facebook.

«Віра Савченко відпочиває в безпеці на території нашого генконсульства в Ростові-на-Дону. Її паспорт при ній. Консулу вдалося його забрати у росіян», – заявив Кулеба.

Він підтвердив, що Віра Савченко перебуває у федеральному розшуку в РФ нібито через образу чеченського судді. Кулеба заявив, що Віра може найближчими днями повернутися в Україну.

Кулеба повідомив, що Віру Савченко врятували українські консули Володимир Трегуб, Віталій Москаленко та Андрій Сибіга.

«Трегуб вчасно зорієнтувався, дав сигнал тривоги та закрився з Вірою в машині. Росіяни машину заблокували, щоб вона не могла виїхати. Москаленко вночі вирушив із Ростова-на-Дону й після тригодинного переїзду та гострої дискусії з росіянами видряпав і Віру, і її паспорт, і довіз її до безпечної території», – сказав Кулеба.

Він також додав, що Віру Савченко врятували дипломатичні номери машини та присутність консула Трегуба, який її супроводжував.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО