Російська агресія на Донбасі загрожує Європі – Обама

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама звинуватив Росію в порушенні територіальної цілісності України та назвав новою загрозою після завершення холодної війни.

Про це він заявив у Ганновері під час зустрічі з європейськими лідерами, повідомляє «Слово і Діло».

«Російська агресія порушила суверенітет і територію незалежної європейської держави – України, й це викликає стурбованість у наших союзників на сході Європи, погрожуючи нашому баченню цілісної, вільної та мирної Європи, й здається, вона загрожує прогресу, якого було досягнуто з часу завершення холодної війни», – наголосив Обама.

За його словами, весь цивілізований світ має зробити все можливе для недопущення зміни кордонів за допомогою грубої сили. Американський президент додав, шо США продовжуватиме надавати допомогу Україні в проведенні економічних реформ та модернізації армії.

«Я сподіваюся, що Росія зрозуміє, що справжня велич полягає не в тому, щоб залякувати сусідів, а в тому, щоб співпрацювати зі світом», – зазначив Обама.

Він додав, що санкції проти Росії триватимуть доти, доки вона не виконає всі зобов'язання в рамках Мінських домовленостей.

Водночас посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що Америка продовжить співпрацю та спільне виробництво в оборонній галузі для стратегічних і комерційних цілей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО